Home

SH_.NL_LOGO_horizontaal_326x122Welkom op de website van het HogarNieuws magazine. Dit is een zelfstandige uitgave voor Projecthulp Stichting-Hogar.
Bezoek de site en lees over de projecten.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

aug19

Hogar-Reünie 2017

WAT // Elkaar te ontmoeten onder het genot van een heerlijk buffet en een drankje. DATUM // zaterdag 23 september 2017 van 16:30 tot 20:30 WAAR // “Luctor et emergo” strandopgang camperduin Heereweg, Camperduin, Noord-Holland

Wegens veel gezelligheid en ontmoetingsvreugde is er ook dit jaar weer een HOGAR-Reünie!

Samen bijpraten onder het genot van een hapje en een drankje in het strandpaviljoen bij Camperduin (vlak bij Groet/Schoorl - Noord-Holland).


Kosten € 25 per persoon, vooraf te voldoen op: NL14INGB 0009 5617 37 o.v.v. Hogar-Reünie 2017.

nov13

Archeologen graven in Colombia pre-Columbiaanse nederzetting op

Archeologen graven in Colombia pre-Columbiaanse nederzetting op

In Centraal Colombia hebben archeologen een nederzetting uit de pre-Columbiaanse tijd opgegraven. Het energiebedrijf EPM deed bodemonderzoek om een nieuw energienetwerk in de gemeente Soacha (ten zuid-westen van Bogotá) aan te leggen, toen men op deze nederzetting stuitte. De vondst beslaat ongeveer 4,9 hectare en is volgens EPM de grootste ooit in Colombia gevonden. De EPM draagt bij aan de financiering van deze grootse opgraving.

nov13

Medellin honderd dagen zonder een moord

Medellin  honderd dagen zonder een moord

Een groot succes is dat het aantal moorden in de stad het laagste percentage  sinds 1991heeft.  Het is een "gedenkwaardige en historische prestatie in onze stad", riep burgemeester Anibal Gaviria van Medellin. "Het is een doorbraak in de veiligheid tot nu toe tijdens deze regering", voegde hij eraan toe.
De burgermeester verklaarde dat het aantal dagen zonder moorden is toegenomen in de afgelopen drie jaar. De burgemeester zei ook dat er minder misdrijven zoals diefstal en afpersing zijn.

nov13

Colombia beste Latijns-Amerikaanse land om zaken mee te doen

Colombia beste Latijns-Amerikaanse land om zaken mee te doen

Volgens het jaarlijkse rapport van de Wereldbank is Colombia het beste land in Latijns-Amerika om zaken mee te doen. De Wereldbank is 's werelds grootste instituut voor ontwikkelingssamenwerking en technisch gezien een gespecialiseerde organisatie van de Verenigde Naties. Zij verstrekt leningen aan ontwikkelingslanden en middeninkomenslanden, met als voornaamste doel het bestrijden van armoede.

sep19

Ferry gaat Colombia en Panama verbinden

Ferry gaat Colombia en Panama verbinden

Vanaf 24 oktober dit jaar gaat er een ferry varen tussen Cartagena in Colombia en Colón in Panama. Men wil hiermee de Amerika’s met elkaar verbinden en de handel tussen tussen de beide continenten vergroten. Nu is dat alleen nog mogelijk via vrachtschepen.

De ferry ‘Adriático’ is gebouwd in 1986. Deze kan 1500 personen, 500 auto’s en 100 containers van 12 meter lengte vervoeren. Bovendien komen er speciale ruimtes voor huisdieren.

nov13

Juan vertelt over turnen op hoog niveau

Juan vertelt over turnen op hoog niveau

ik ben Juan en ik ben 11 jaar en ik wil jullie graag iets vertellen over mijn sport. 
Ik doe sinds dat ik ongeveer 3 jaar was aan turnen. Eerst was ik bij een andere vereniging bij ons in het dorp maar daar waren alleen maar meisjes.
 Na 4 jaar ging ik naar JTV in Leek omdat dat een jongensvereniging is. 
Nu train ik dus alleen met jongens en dat is veel leuker.

nov13

Bijna helft van FARC-strijders als minderjarige gerecruteerd

Bijna helft van FARC-strijders als minderjarige gerecruteerd

Volgens het Verdrag van Genève is het een oorlogsmisdaad om minderjarigen te recruteren voor oorlogshandelingen. Toch heeft een onderzoek van de Universidad Sergio Arboleda in Bogotá met betrekking tot de FARC aangetoond dat bijna de helft van de huidige FARC-strijders als minderjarige gerecruteerd is. Voor dit onderzoek zijn officiële documenten en FARC documenten bestudeerd en deserteurs geïnterviewd.

nov13

Een metro in Bogotá

In medellin gaan ze een tramverbinding aanleggen

Colombiaanse regering heeft toegezegd om Bogotá te helpen fondsen te vinden voor de aanleg van de metro.
Bogotá praat al meer dan 60 jaar over de aanleg van een metro in de stad. Sinds 1980 is er al meer dan 36 miljoen dollar aan vijf studies over de aanleg van een metro uitgegeven. Maar zoals het er nu naar uit ziet, gaat hij er eindelijk echt komen. Onlangs heeft de minister van Financiën Mauricio Cardenas toegezegd te helpen bij de zoektocht naar het benodigde kapitaal van 7,2 miljard dollar voor dit megaproject.

nov13

Overheid van Colombia wil meer land voor grote ondernemingen

Overheid van Colombia wil meer land voor grote ondernemingen

Oxfam en CODHES en Colombiaanse verenigingen zoals Summit en Waardigheid landbouwgrond, zijn boos omdat dat  in steeds meer gevallen land wordt toegewezen aan bedrijven ten koste van de boeren. De Colombiaanse en internationale organisaties  zeggen dat de overheid een wetsvoorstel hebben gepromoot met de conclusie dat al het land van de boeren naar de grote bedrijven zal gaan. Het wetsvoorstel  zegt dat het land eigendom is van de staat.

sep19

Het gaat goed met de Colombiaanse economie

Het gaat goed met de Colombiaanse economie

Eind juli werd bekend, dat de Amerikaanse kredietbeoordelaar Moody’s de Colombiaanse economie de hoogste score uit de Colombiaanse geschiedenis gegeven heeft. Colombia is omhoog gegaan van niveau Baa3 naar Baa2 en komt daarmee gelijk aan de succesvolle Braziliaanse economie. Gecombineerd met de scores van de andere twee belangrijke kredietbeoordelaars Standard & Poor’s en Fitch komt Colombia nu uit in de BBB / Baa2 categorie1. Hiermee wordt duidelijk dat de Colombiaanse economie steeds sterker wordt met een groot groeivermogen en een middelmatige krediet risico’s.

Abonnement betalen

Met onderstaande button kunt u veilig en eenvoudig met IDEAL uw abonnementsgeld voldoen à € 15,- per jaar. Via TargetPay kunt u uw bedrag eventueel wijzigen en wordt u doorverwezen naar uw eigen bank naar keuze om veilig uw betaling af te ronden.

iDEAL-klein

Doneer aan Stichting Hogar

Steun Stichting Hogar PROJECTHULP in Colombia met een donatie via Paypal
Amount: 

webbanner tassenactie